Vrijwilligers

Er gebeurt veel in Nederland in de gezondheidszorg en maatschappelijke ondersteuning. Eigen kracht eerst horen we steeds vaker, wat inhoudt dat er steeds meer en vaker een beroep wordt gedaan voor hulp aan en van mensen uit de directe omgeving. Vrijwilligers en mantelzorgers worden hierbij steeds belangrijker.

Gelukkig kent de gemeente mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen. Maar hoe werkt het nu als u hulp nodig heeft? Wij merken nog regelmatig dat er een grote groep mensen is die wel een beetje hulp kunnen gebruiken maar niet goed weten waar ze dit kunnen aangeven. Vaak is hulp vragen ook niet zo makkelijk. Vrijwilligers zetten zich graag in, denkt u bijvoorbeeld aan een ritje naar het ziekenhuis of een andere bestemming waar u alleen lastig kunt komen. Maar ook voor een praatje of een kopje koffie komen de vrijwilligers langs. Vrijwilligers kunnen op vele gebieden bijspringen en doen dit graag. Heeft u vragen of zou u meer willen weten, neem dan gerust contact met ons op of loop een keertje binnen. Wij helpen u graag op weg.

We werken met Baarle-Nassau samen onder het "VrijwilligerspuntBaarle". Samen met Eveline Beemster, de dorpsverbinder proberen wij zo goed mogelijk de vrijwilligersaanvragen in te vullen. Er wordt nog gewerkt aan een vraag en aanbod site.